Netwerk Integratieve Massage

Netwerk Integratieve Massage BE

Aanraken, aangeraakt en geraakt worden

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in onze cultuur echter niet de gewoonste zaak van de wereld en wordt in werk en zorgsituaties zelfs vaak als ongewenst gezien. In onze gestresseerde en afstandelijke wereld komt er steeds meer behoefte aan “gediplomeerde aanrakers” die zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en een diepe bezieling masseren.  Dit is dan ook een belangrijke kwaliteit van Integratieve massage.

INTEGRATIEVE MASSAGE streeft, in een reeks massages, naar een zo optimaal mogelijke combinatie van de drie gebruikte massagevormen zodat er een volledig "op je lijf geschreven" massage ontstaat. Belangrijk is een holistische benadering, een integratie van lichaam, geest en ziel. Naast de heilzame, ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving en word je meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte waar de diepste kern van je wezen ervaren wordt.

Inhoud van de opleiding:

  • De eerste 4 opleidingsblokken van 2 dagen leer je de intuïtieve en de dynamische massagetechnieken aan.
  • Het 5e blok staat in het teken van de fijnstoffelijke energie in en om ons lichaam. We leren je de basistechnieken van de polariteismassage aan en openen je lichaam voor een betere energiedoorstroming.
  • Dan komt er een blok waarin we kijken naar wat je lichaam je te vertellen heeft (bodyreading). Hoe zit dat met spierspanning, je houding, je energieverdeling? Hoe sta je letterlijk en figuurlijk in het leven? (karakterstructuren )
  • De laatste 2 weekenden leer je een massage op maat maken. Hierbij integreer je de aangeleerde technieken, de bodyreading, de vraag van de cliënt en je eigen kwaliteiten tot een vloeiend geheel. Je leert ook een opbouw van een serie massages.
    Er is aandacht voor intakegesprekken, valkuilen en het opzetten van je praktijk.
  • Na afloop is er een afstudeertraject die uitmond in een diploma uitreiking.
  • Huiswerk: masseren met mensen uit je omgeving en in een oefengroepje met medestudenten. Enig lees, leer en schrijfwerk. Drie individuele leersessies.
  • Gedurende de hele opleiding is er aandacht voor meditatie, actief lichaamswerk, anatomie, relaxatietechnieken en je persoonlijk groeiproces.

Kort samengevat:
Deze jaaropleiding bestaat uit 16 cursusdagen.
Er zijn 8 blokken van 2 dagen. We starten vrijdagavond 20u t/m zondagmiddag 17u30.
Blok 1 : Basistechnieken intuïtieve massage
Blok 2 : Aanvullende intuïtieve technieken
Blok 3 : Dynamische massage voorkant
Blok 4 : Dynamische massage achter- en zijkant
Blok 5 : Chakra-bio en polariteitsmassage  
Blok 6 : Body-reading en verhoudingstypologie
Blok 7 : Basisschema Integratieve Massage
Blok 8 : Basisschema aanpassen en op het lijf schrijven
Daarnaast moet je voldoende tijd kunnen nemen om thuis te oefenen. De opleiding kan, door middel van een afstudeeropdracht, afgerond worden met een diploma.

Docenten
De opleiding wordt gegeven door Dirna Michaël en Geert Van Coillie, de grondlegger van IM.

Locatie
In Nederland op centrum Venwoude te Lage Vuursche, in België in het Lotushuis te Westerlo.

Data en prijzen
De opleidingen zijn één keer per jaar in Nederland en één keer per jaar in Belgie. 
Op de site van Geert van Coillie, de grondlegger van Integratieve massage, vind je deze info en meer achtergrondinformatie. www.destroming.com

Je kan ook info krijgen op 014554255

Infoavonden en kennismakingsweekeinde
Er zijn een aantal gratis infoavonden. Data staan in de agenda en op de website van De Stroming.  Hier kunt u ook de data van de kennismakingsdagen vinden.

Agenda